Enter any Slogan or Link here.

Wat doet een luchtvracht afhandelaar?

Luchtvracht afhandelaar - Laden van de goederenDe luchtvracht afhandelaar zijn gevestigd op de luchthavens en zorgen ervoor dat alle goederen die door de luchtvrachtexpediteurs naar de luchthavens worden gebracht gesorteerd worden en in de vliegtuigen geladen worden. Elke luchtvaartmaatschappij werkt samen met een vaste afhandelaar op de verschillende luchthavens. De afhandelaar weet dan precies wat de luchtvaartmaatschappij van haar verwacht en zorgt ervoor dat het vliegtuig niet te lang hoeft te wachten bij de belading. De lu
chtvracht expediteur zorgt er samen met haar luchtvracht weg transporteur voor dat de goederen aangeleverd worden bij de juiste vracht afhandelaar zodat ze zonder vertraging in het juiste vliegtuig geladen worden. De afhandelaar lost bij inkomende vluchten ook het vliegtuig en informeert de expediteur dat de goederen gereed staan voor afhaling.

De afhandelaar checkt ook of de lading “veilige lading” is. De zending die vervoerd moeten worden met het vliegtuig moeten namelijk gecheckt zijn op de veiligheid van de zending. Een explosief of bom in een vliegtuig is natuurlijk uit den boze. De luchtvracht expediteur moet ervoor zorgen dat de lading die aangebracht wordt bij de afhandelaar van de airline “veilige lading” is. De zending is dan bijvoorbeeld gecheckt door middel van een X-Ray machine of is onderzocht door honden getraind in het opsporen van explosief materiaal. Als de zending veilig wordt bevonden kan hij geladen worden in het vliegtuig. Een goede luchtvrachtexpediteur selecteert de beste manier om uw zending veilig te verklaren. U kunt de kosten voor het veilig verklaren ook voorkomen door geregistreerd te worden door de Nederlandse Marechaussee als “Bekende Afzender”. Wilt u weten hoe u een bekende afzender kunt worden? Deze site verteld meer over de term Bekende Afzender.

Back to Top